Валутни курсове на БНБ

Артисти

Белослава

Родена в творческо семейство и заобиколена от артистична среда, Белослава от рано се ориентира към изкуството. Завършва Музикална академия – поп и джаз факултет със специалност пеене в класа на професор Найден Андреев. Стремежът и към търсене на предизвикателства я отвежда в Лос Анжелис, където учи и завършва рекламна фотография. Завръщайки се в България решава, че това, което я влече най-силно е музиката. Сформира своя група „Трип”, с която започват изяви на софийските клубни сцени.

Пресата я анонсира като "бялата негърка", поради мекият и топъл вокал и стиловата и ориентация към соул и джаз музиката. Както самата изпълнителка споделя, там се чувства най-комфортно.

За работата по дебютния си албум Белослава избира едни от най-талантливите млади творци - Петър Дундаков и Живко Петров - автори на музиката и аранжиментите в него.

"Улици"- първият сингъл бързо завладява националния ефир и се изкачва в музикалните класации. Вторият сингъл от албума, озаглавен "Между две луни"/remix/ се оказва хит и много бързо се превръща в най-излъчваната песен в българския радио ефир за 2002 година. Албумът „Улици” носи на Белослава заслуженото признание на публиката, критиката и медиите, а също и наградата за изпълнителка на 2002 година на ежегодната церемония по връчване на наградите на телевизия ММ. 2003 г. отново се оказва успешна за нея - печели наградата за изпълнителка на годината, но този път тя и е присъдена от БГ радио. Безспорен хит, който не слезе от челните места в класациите за изминалата 2004г. се оказа и съвместнят проект на Белослава с Ъпсурт – „И твойта майка също”. Песента заслужено си спечели награда - на телевизия ММ в категорията:най-добра рап песен на годината.

В края на 2005 г. на музикалния пазар се появи втория албум на Белослава – Слушай ме. Излизането му беше съпътствано с коледен концерт на чаровната изпълнителка в Народния театър. Пилотният сингъл от него - "Слушай ме" се появи в края на 2003 г. Със него изпълнителката продължава идеята за изисканост и елегантност на стила, което се очертава като нейна запазена марка. С подчертаното си съвременно и мелодично звучене песента зае своето сериозно място в националния ефир. Към “Слушай ме” са заснети два видеоклипа, чиито автори са Теди и Темелко Темелкови.

Вторият сингъл от албума – „Искам с теб” се завъртя в радио и телевизионния ефир през декември 2005 г. Автор на песента е Живко Петров, текстът е на Белослава, а режисьор на видеото е Васил Стефанов.

В края на 2006 г. Белослава засне клип към трети пореден сингъл от изключително успешния си албум „Слушай ме”. Чаровната изпълнителка се спря на песента „Нямаме време” като следващ проект за снимки.

Екипът избран от нея за работа по новото видео, е с режисьор Валери Милев и оператор Мартин Чичов. Зад реализацията на клипа застана GLOBUL, компания с която изпълнителката ползотворно работи по проекти свързани със социални кампании и общественозначими инициативи.

В песента „Нямаме време” гост-вокал е Бобо, творец, много харесван от Белослава, който бе специален гост на коледния концерт на чаровната дама, предшестващ излизането на албума „Слушай ме” в края на миналата година. Музиката и аранжиментът на сингъла са дело на Живко Петров, а текстът на Белослава. Топлият и нежен глас на талантливата певица в съчетание с кадифения и плътен вокал на Бобо придават на дуета неповторимо очарование и лежерна мелодика.

Белослава активно участва в клубния живот както в София, така и в страната, където феновете й могат да чуят акустични версии на някои от хитовете от първият албум, а също така и песните от предстоящия втори проект в изпълнение на живо.

Активната творческа биография на талантливата изпълнителка включва участия на престижни форуми като: ежегодния Джаз фестивал в Банско, сцената на София Джаз Пик, както и традиционния културен форум Аполония, където нейното присъствие винаги се превръща в събитие.

На 17 декември 2006 г. за втора поредна година Белослава зарадва почитателите си с коледен концерт в Народния театър.

На 25 март 2007 г. на годишните награди на БГ радио Белослава официално представи новия си сингъл – „Бягай от мен".

http://beloslava.hit.bg

В момента

Гледайте Европейска Музикална Телевизия он-лайн.

Програмата


email