Валутни курсове на БНБ

Новини

Обявиха "Despacito" за най-популярната песен в света-videoПарчето "Despacito" на пуерториканския певец Луис Фонси превзе земното кълбо и беше обявено за най-слушаната песен за всички времена.

От Universal Music Latin Entertainment заявиха, че "Despacito" в оригиналната и ремиксираните си версии е достигнала до 4,6 милиарда посещения в различни социални мрежи и платформи, включително YouTube и Spotify.

 "Despacito" започна да се разпространява светкавично скоро след излизането му през януари и намери още по-широка аудитория през април.

Пуерториканското парче детронира песента на Джъстин Бийбър "Sorry" от 2015 г., която е била слушана общо 4,38 милиарда пъти, твърдят от Universal.

"Despacito", което означава "бавно" на испански, беше 10 седмици като сингъл №1 в американската класация, което я прави първата песен на испански език, достигнала до такава позиция след "Macarena" през 1996.

Междувременно малазийските власти забраниха излъчването на хитовата латино песен по обществените радио станции заради сексуалния й подтекст. Това стана, след като мюсюлманските критици в страната нарекоха парчето „неислямско”.

 Министърът на комуникациите и мултимедията Салех Саид Керуак заяви пред АФП, че ведомството му е получило многобройни оплаквания относно текста на песента. "Despacito” няма да бъде излъчвано от правителствените радиостанции, защото получихме оплаквания от обществеността. Те не са подходящи за слушане", каза той. Министърът добави, че се надява частните телевизии и радиостанции да последват примера.

В момента

Гледайте Европейска Музикална Телевизия он-лайн.

Програмата


email