Валутни курсове на БНБ

Новини

Наградите "Грами" се местят в Ню Йорк
Церемонията по връчването на престижните музикални награди „Грами“ ще се премести от Лос Анджелис в Ню Йорк по повод 60-та си годишнина, съобщават организаторите от Американската звукозаписна академия. Те ще се проведат на 28 януари в култовия „Медисън скуеър Гардън“, след като в продължение на 14 години бяха в „Стейпълс център“, Лос Анджелис.

 Решението идва след продължителна кампания на нюйоркския кмет Бил де Блазио, който изчисли, че връчването на наградите – които обикновено са съпроводени от няколко дни на концерти и партита, ще донесе на Голямата ябълка печалби от 200 млн. долара.

Новината беше съобщена от Звукозаписната академия в социалните мрежи, придружена от кратък видеоклип, режисиран от Спайк Лий. В него се прави своеобразна обиколка на най-известните места в града, свързани с музиката – от „Карнеги хол“, през „Аполо тиътър“ в Харлем до жилищния комплекс в Бруклин, където е израснал Джей Зи.

От провеждането на първата церемония през 1959 г. наградите „Грами“ се движат между Ню Йорк и Лос Анджелис, като вторият град е техен домакин от 2004 г. насам. Засега е обявено, че преместването в Голямата ябълка ще е само за една година, без да се изключва през 2019 г. те отново да са в Лос Анджелис.

Преди да стане ясно официално къде ще се провеждат наградите, имаше спорове и за конкретното място на церемонията. Въпреки че „Медисън скуеър Гардън“ беше домакин на последната нюйоркска церемония през 2003 г., този път конкуренция се появи и от „Барклис център“ - залата, построена частично от Джей Зи, където се провеждат концертите по влизането в рокендрол залата на славата.


В момента

Гледайте Европейска Музикална Телевизия он-лайн.

Програмата


email